Hoe het begon


Het begon met onze Doerak geboren 27-02-2002,  een mix Flatcoated Retriever en een Herder.    Daar kwam een aantal jaren later onze eerste Flatcoated Retriever,  Hummel van de Aljadema hoeve, geboren 19-02-2005  van fokker Jacqueline Witjes bij.  We hebben samen een hele mooie tijd gehad. Doerak  is overleden  op  04-10-2015,  op de prachtige leeftijd van 13 jaar en 8 maanden. We wilden graag nog weer een vriendinnetje voor Hummel.

Op 15-01-2016 konden we onze Flatcoated Retriever pup Swallowsflight Bluestar-Shine, roepnaam Esty, geboren op 22-11-2015 ophalen bij haar fokker Leonie Galdermans.  Hummel heeft  Esty nog veel kunnen leren. Het was een mooi stel. Hummel is  overleden op  09-07-2017 ze is  12 jaar en 5 maanden  oud geworden.

Met Esty hadden we op 19-11-2017 onze eerste fokdag bij de Flatcoated Retriever Club. Ze kreeg daar een hele mooie beoordeling , op 18 punten een uitmuntend en op  7 punten een zeer goed. Ook haar moeder en een aantal broertjes en zusjes waren op de gezellige fokdag aanwezig. Omdat Esty zo een mooie beoordeling kreeg dachten we, zou het leuk zijn om daar iets mee te gaan doen. Van Leonie kregen we het advies een aantal ringtrainingen te gaan volgen en  dan eens  aan een show van de Flatcoated Retriever Club mee te doen. Die show was op 13-05-2018 in Lelystad, en de keurmeester was Ragnhild Ulin. Esty werd 5 de  met een uitmuntend,  net niet geplaatst, van de 30 deelnemende flatcoats in de open klasse. Super gedaan door Jos en Esty, hun eerste show samen. Daarna hebben ze samen nog een aantal shows gelopen met  op  9-09-2018 een hele mooie keuring door  Ludy Helling-v.d. Elzen, plaatsing 1  Uitmuntend en  Res.CAC  en CACIB.  Ze kreeg  haar eerste kampioensschapsdiploma.

Tijdens die ringtrainingen ontmoetten wij  Ben Tannemaat , ook een Flatcoated Retriever liefhebber, samen met  vrouw Jannie,  eigenaar  van de  kennel  Wallcorner’s.  Ben vroeg of we ook plannen hadden voor een nestje van Esty en zo kwam van het een het ander.  Op 13-03-2019 had Esty een date met Wallcorner’s Lenn en op 11-05-2019 werden er 8 mooie pups geboren.  Esty was een super moeder.  We hebben een fijne tijd gehad met de puppy’s.  Het is hard werken maar zo leuk  om te doen. Van dit nest hebben we er eentje zelf gehouden. Onze  Corndancers Endlessly Shining, roepnaam  Minttu.  Omdat we het een mooie combinatie vonden hebben Esty en Lenn nogmaals een date gehad  en zijn op 10-01-2021  er 9 prachtige pups  geboren.  Alle puppy´s hebben een warm nestje en lieve baasjes gevonden, maar het doet  altijd zeer om afscheid van ze te nemen. Gelukkig hebben we nog een fijn contact met hun baasjes en hebben we al leuke dingen samen gedaan. Een wandeling met een aantal, een show met een aantal en onze terugkomdag waar we baasjes en honden weer even terug zagen. Wij zijn zo trots op al onze honden en nakomelingen.

Doerak en Hummel
Doerak en Hummel